Начало / Икономика / 117 посетиха приемната на Мая Манолова във влака София-Варна

117 посетиха приемната на Мая Манолова във влака София-Варна

Омбудсманът  Мая Манолова събра 117 жалби в три папки за близо 8 часа в импровизираната мобилна приемна във влака по линията  София – Варна. Гражданите се жалваха основно от кредити, банки, частни съдебни изпълнители, продажба на кредити от банки на колекторски фирми, проблеми в здравеопазването и ТЕЛК след промените в медицинската експертиза, които оставят хора с по-малък процент трайно намалена работоспособност без пенсия за инвалидност и подкрепа от държавата и без асистентска услуга, информираха от пресцентъра на омбудсмана.

„Гражданите, които преминаха през приемната, бяха повече, за да си споделят проблемите, да ни потупат по рамото, да ни стиснат ръката, да поплачат. Ние си обичаме работата, обичаме хората, но имахме възможността да се убедим, че и те ни обичат“. Това каза омбудсманът на слизане от влака във Варна.

Тя допълни, че при нея в купето са идвали и граждани специално да й благодарят и даде за пример една самотна майка, чието дете от догодина вече ще получава месечна социална помощ в размер на 115 лв., което, макар да не е много като средства, все пак е подкрепа за семейството.

„Наистина ми е неудобно, че превръщаме пътуването на омбудсмана едва ли не в изключително събитие, но се надявам, че скоро ще дойде денят, в който ще бъде нормално представители на институциите и политиците да ползват обществения транспорт“, подчерта Манолова.

Тя пътува с влак за срещи с бивши служители на фалиралата авиокомпания „Ер Виа“ и за разговори с ръководствата на Апелативния, Окръжния и Районния съд във Варна.

Снимки: личен архив Иван Мандински

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...