Начало / Здравеопазване / 111 общински служители измериха кръвната си захар в рамките на инициатива на Сдружение „Диабет“  

111 общински служители измериха кръвната си захар в рамките на инициатива на Сдружение „Диабет“  

 

Общо 111 служители на Община Плевен се възползваха днес от възможността да измерят кръвната си захар в рамките на инициативата, организирана от Сдружение „Диабет” – гр.Плевен под патронажа на председателя на Общинския съвет Мартин Митев. Изследването е по повод Световния ден на борба с диабета /14 ноември/.

Изследванията в Община Плевен се проведоха в часовете от 09,00 до 11,00 часа в Актовата зала, без да се налага служителите да бъдат откъсвани трайно от работния процес. „Показателите на повечето от изследвалите се са в нормата – между 4 и 6 ммол/л. Има и няколко единични случая на резултати над нормата, като на тези служители е препоръчано да се обърнат към личните си лекари и те от своя страна ще ги насочат към съответните специалисти“, коментира след приключване на инициативата Даниела Илиева – председател на Сдружение „Диабет. Тя сподели още, че поради видимия интерес към проявата от Сдружението се надяват догодина да успеят да реализират подобни кампании и в други институции в Плевен. „Трябва да знаем, че диабетът може да бъде предотвратен при много от хората, той може да бъде контролиран и така усложненията при това заболяване да бъдат избегнати. Т.е при правилно отношение и грижа хората с диабет могат да водят един напълно пълноценен живот“, убедени са от Сдружение „Диабет“.

По време на измерването на кръвната захар в Община Плевен от Сдружението раздаваха и информационни материали относно заболяването диабет.

Прочетете също:

Спартак без бразилските попълнения и за мача срещу Добруджа (Добрич)

Тази събота, от 18 часа ОФК Спартак посреща на стадион „Плевен“ в домакински мач Добруджа ...