Акценти
Начало / Крими / 1000 лева глоба за клевета – набеденият уж карал без книжка неизправни МПС-та

1000 лева глоба за клевета – набеденият уж карал без книжка неизправни МПС-та

темидаНа 1000 лева глоба Плевенският районен съд осъди мъж с инициали Н.Т.М. за клевета. Осъденият писал сигнал до директора на ОД на МВР – Плевен, че набеденият човек кара без книжка притежаваните от него два трактора с ремаркета и мотоциклет. В писмото пишело още, че те са технически неизправни –  без застраховка “Гражданска отговорност”, без платен пътен данък, без годишен технически преглед, без регистрационни номера, без светлини отпред и отзад и че човекът е  “направо потенциален убиец”.

Според Наказателния кодекс за разгласяване на позорни обстоятелства за другиго или приписване на престъпление, наказанието за клевета е от 3 хил. лв. до 7 хил. лв. и обществено порицание. В случая по преценка на съда наложената присъда е под минимума.

Осъденият ще трябва да заплати още 200 лева за нанесените неимуществени вреди на пострадалия и 400 лева разноски за адвоката му. Ще плати и държавна такса от 50 лева. Присъдата е произнесена тези дни по частно наказателно дело, заведено от потърпевшия с инициали Б.Б.М. Тя може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Плевен.

 

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...