Начало / Общество / 1000 балона в небето и много забавления за 1 юни в Плевен

1000 балона в небето и много забавления за 1 юни в Плевен

1000 балона ще полетят в небето за Деня на детето – 1 юни, в Плевен. Това съобщи днес началникът на отдел „Култура“ в община Плевен Стефка Григорова. тя призова всички деца да станат част от празника, защото подготвените изненади не са никак малко. От 16.30 часа до 18 часа на площад „Възраждане” ще се проведе детски празник „За да има повече щастливи и усмихнати деца”. Ще има концерт, забавления, балони и дегустации, както и рисунки с тебешир.

Също от 16.30 часа във фоайето на Центъра за работа с деца ще бъде открита изложба на детски творби на Школата по натурно рисуване с ръководител Вяра Савова.

Преди това, в 10 часа в двора на Регионалния исторически музей, децата от ЦДГ „Щурче“ канят на „Вълшебно утро“. Малчуганите ще поздравят своите връстници за празника с театър по сюжет от приказки на Ран Босилек. След представлението всички желаещи деца ще имат възможността да претворят приказките върху асфалта в двора на музея. За всички малки и големи посетители е представена изложба „Детски спомен жив“, с детски играчки от ХХ в., която ще е експонирана във II-ра Изложбена зала на II етаж в РИМ – Плевен през целия месец юни.

В 18 часа в Къщата на художниците ще бъде открита благотворителна изложба под наслов „Деца помагат на деца”.

Празничният ден за децата ще завърши с концерт на площад „Възраждане” на ученици от НУИ „Панайот Пипков” – „Докосваме бъдещето”.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...