Акценти
Начало / Култура / „Music+Х” в Българо-германския център

„Music+Х” в Българо-германския център

Изложба, посветена на съвременни музикални стилове като поп, хип-хоп, инди и техно беше открита днес в Българо-германския център за професионално обучение в Плевен. Фотосите са подбрани от Гьоте-институт България  и представят развитието на тези съвременни музикални стилове в Германия.

Представени са актуални поп-звезди, рок-бунтари, рапери и DJ от Германия. От взаимодействието на външните влияния и търсенето на идентичност постепенно са се изградили националните особености, като най-лесно съвременния немски поп се разпознава по езика. За техното без думи пък Германия се явява международен център, а Берлин – негова столица.

Попът не е еднопосочна музика и феновете израстват с обещанията за щастие на звездите е посланието не само на изложбата „Musik+Х”, която беше открита от културния аташе на Германия. Тя ще остане открита до 27 май.

Изложбата се съпътства и от две работилници за младежи,изучаващи интензивно немски език, организирани съвместно със сдружение „Младежи за разбирателство – България”. Едината е на тема „Доброволчеството в Германия”, а втората – „Дискриминиране на малцинства”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...