Акценти
Начало / Политика / „Свободен народ” призовават за анулиране на назначенията от последните три седмици

„Свободен народ” призовават за анулиране на назначенията от последните три седмици

С призив всички назначения в държавните структури и органи от момента на подаване на оставката на правителството да бъдат анулирани излезе днес ПП „Свободен народ”.  защото имаме сведения, че назначенията се правят по партийна линия. Цончо Колев – председател на щаба на ПП „Свободен народ” за борба с изборните измами, Георги Ривов – съпредседател и Велин Джиджев – организационен секретар, бяха в Плевен, за да представят идеите и целите на партията. „Имаме сведения, че последните седмици назначенията се правят по партийна линия. А става дума за силовите структури – вътрешно министерство, Министерство на отбраната, областните дирекции на полицията”, уточни Цончо Колев.

Той беше категоричен, че от партията отдавна предупреждават, че Бойко Борисов и правителството ще искат да повторят мандата си и ще направят това с крути мерки и с измама по време на предстоящите избори. Според Колев „проблемът е, че сега нещата са още по-страшни – Бойко Борисов знае, че ако излезе от политиката, много хора и организации ще му потърсят сметка. Затова премиерът в оставка не слиза от власт от страх, няма такова нещо. Той никога няма да предаде властта си, ако някой не го свали със сила”.

В тази връзка от ПП „Свободен народ” са внесли писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, с което го призовават да прояви отговорност и професионализъм и с действията си да докаже, че в работата си се ръководи от законите на Република България и не е в политическа или друга зависимост от министър-председателя в оставка. Става дума за пет случая, заради всеки от които, според партията, Бойко Борисов трябва да е в затвора.

„Когато ПП „Свободен народ” е готова за изборите, партията ще предостави на гражданските сдружения 50%, даже повече, в листите си. При това, когато те се редят, изборът ще е първо на хората по места”, допълни Цончо Колев.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...