Акценти
Начало / Политика / „Правителство на изгубения смисъл” наричат кабинета от „Движение България на гражданите”

„Правителство на изгубения смисъл” наричат кабинета от „Движение България на гражданите”

През първите сто дни на правителството на БСП, ДПС и Атака политическата криза се задълбочи, обществото е още по-разделено, а предизборните обещания за промяна бяха заменени със скандални назначения. Това се казва в декларация на „Движение България на гражданите“ по повод  100-те дни на кабинета „Орешарски“, приета вчера следобед на заседание на Националния съвет на партията и разпространена до медиите. В декларацията се посочва, че „България е още по-нестабилна и лишена от перспективи за икономическо развитие”, а порочните практики за злоупотреба с власт не са унищожени, а  са „ впрегнати в полза на новите управляващи”.

В декларацията се казва още, че кабинетът на Пламен Орешарски не може да осъществи ефективни реформи, нито да консолидира обществото.

„Затова след първите си 100 дни кабинетът „Орешарски” може да бъде наречен „Правителство на изгубения смисъл”. Въпросът оттук нататък е колко дълго ще продължи агонията на БСП, ДПС и Атака, а не колко полезно ще бъде тяхното управление”, се казва още в документа. В него от „Движение България на гражданите” декларират, че  вече ще бъдат „непримирима опозиция, която очаква от БСП, ДПС и Атака единствено оставка и незабавно насрочване на предсрочни парламентарни избори”. Те призовават още лидера на БСП Сергей Станишев да се откаже от управленския мендат, като „постави националните интереси пред амбициите си за успешна кариера в европейските институции”.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...