Акценти
Начало / Култура / „Похода на книгите” стигна и до нашия град

„Похода на книгите” стигна и до нашия град

С две инициативи книжарница „Приятели” в Плевен ще се включи в националната програма „Похода на книгите”. Те щезапочнат на 2 април и ще продължат до края на месеца.

Първата е под мотото  „Чети и рисувай, рисувай и чети” и в нея могат да се включат деца до 14 години. Срещу подарена рисунка по мотиви от детско произведение, децата ще получат талон за 15% отстъпка за книжка от книжарница „Приятели”. Отстъпката е за еднократна покупка на детска и детско-юношеска литература и важи до 28 април.
С подарените рисунки на витрината на книжарницата ще бъде подредена изложба.

Втората инициатива е по идея на българската писателка Юлия Спиридонова – Юлка. Авторката за четвърти пореден път организира събирането на детски книги и даряването им на домове за деца, лишени от родителска грижа. Тази година книжарници „Приятели” подкрепя благотворителното начинание и отваря врати за хората от различни краища на страната, които ще откликнат на каузата. От 2 до 30 април в книжарницата ще има обособени места, където всеки ще може да остави книжка за малчуганите. Дарението ще зарадва децата в ДДЛРГ „Констанца Ляпчева“ в град Долна Баня. С даренията си всеки може да помогне да се изпълни мотото  на благотворителна кампания, което е „Там, където живеят деца, трябва да има детски книги”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...