Акценти
Начало / Общество / „Златни метли” за младежите, почиствали крайбрежието на река Дунав

„Златни метли” за младежите, почиствали крайбрежието на река Дунав

По повод Международния ден на Земята представители от Сдружение Младежки информационно-консултантски център „Интелект” Плевен съвместно с приятелите си от Никопол се включиха в еко акция по почистването на крайбрежието на река Дунав.

Инициативата беше проведена на 22 април 2012 г.в гр. Никопол, като в нея се включиха над 50 младежи. Общо 73 чувалчета бяха напълнени с отпадъци, които бяха събрани от крайбрежния плаж.

Младежите бяха разделени на три отбора, които се впуснаха в съревнование. След края на еко акцията Милен Първанов – ръководител на Младежкия център връчи на капитаните на отборите „Златни метли”. За целта бяха боядисани в златист цвят няколко метли, и по този начин беше създадена предварителна атмосфера, която създаде предпоставка за надпревара, много приятни емоции и усмивки.

Еко акцията е част от поредицата предстоящи еко мероприятия на младите хора свързани с почистването на крайбрежието на река Дунав. По този повод към края на миналата година музикалния екип към Младежкия център композира музика и създаде видеоклип „Златната рибка”. Видеото е с еко тематика и ще е води младежите и в следващите инициативи. Клипчето пресъздава по интересен начин една история завършваща накрая с надпис…. „Млади хора на България, пазете природните богатства и реките чисти! Бъдете отговорни към природата!”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...