Акценти
Начало / Политика / „Движение България на гражданите” залага в програмата си създаване на ново министерство

„Движение България на гражданите” залага в програмата си създаване на ново министерство

Създаване на Министерство на Дунавски район залага в предизборната си програма партия „Движение България на гражданите”. Това съобщи днес на пресконференция в Плевен Найден Зеленогорски, член на Националния съвет на партията. Целта е това ново министерство да постави ясен фокус върху проблемите на целия Дунавски район, за да може в сравнително кратък  период да се намали драстичната разлика между Севера и Юга, обясни Зеленогорски и припомни, че Северен централен район и Северозападен район  на България са в дъното на класацията на Европа по всички критерии за развитие.

Зеленогорски информира още, че много скоро ще бъде представена  и регионалната програма на партията, в която основните акценти отново ще са свързани с преодоляване на различието между Северна и Южна България. Един от тях касае развитието на културата в региона , като основният момент ще е възстановяването на културни институти по места с помщта на държавата, подчерта той.

На пресконференцията бяха коментирани и представените наскоро във Варна 31 стъпки, които ще променят живота на българите. Представайки ги, Христо Таслаков – общински лидер на „Движение България на гражданите” , отбеляза тези, предложени от плевенската група – изчистване на избирателните списъци от „мъртви души”, финансова и институционална децентрализация, промяна в Закона за референдумите , стартиране на програма за саниране на всички панелни жилища с европески средства и със средства от държавния бюджет. Всяка една от тези 31 точки може да бъде изпълнена, като нужните средства ще дойдат от спиране на източването на държавни пари и структурни реформи за оптимизиране на разходите, подчерта Найден Зеленогорски.

Той обяви, че до 15 дни ще са ясни листите на кандидатите за народни представители на „Движение България на гражданите”. Две трети от кандидатите за депутати в листите на “Движение България на гражданите” ще бъдат нови лица, които досега не са участвали в парламентарни избори. Една трета от всички кандидати ще бъдат жени.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...