Акценти
Начало / Култура / ІХ регионален детско-юношески конкурс „Фолклорни приумици” ще се проведе в Червен бряг

ІХ регионален детско-юношески конкурс „Фолклорни приумици” ще се проведе в Червен бряг

ko

ІХ регионален детско-юношески конкурс „Фолклорни приумици” за певци, инструменталисти и танцьори ще се проведе в Червен бряг на 11 май, информират от пресцентъра на общината. Народни певци и инструменталисти в няколко възрастови групи могат да демонстрират таланта си. Поле за изява имат както индивидуални изпълнители, така и дуети, триа, квартети и групи.

В раздела „Народни танци” могат да участват индивидуални изпълнители и камерни танцови групи с до 8 участника. Критериите на оценка за танците са композиция – хореография и музика, сюжет, артистичност и костюми.

Конкурсът включва и направление „Класическа музика”, в което могат да се представят инструменталисти (пиано, акордеон, струнни и духови инструменти). Допустими са както и индивидуални изпълнения, така и дуети, триа, квартети и инструментални групи. Участниците изпълняват по две контрастни пиеси, като едната е от български композитор.

Изпълнителите ще бъдат оценявани от жури от преподаватели в Националното училище по изкуствата в Плевен. Отличията са дипломи и медали за І-во, ІІ-ро и ІІІ-то място за всяка възрастова група от направление и грамоти за всички участници. По преценка журито може да бъдат присъдени и други награди.

Заявки за участие се подават не по-късно от 25 април на e-mail: [email protected] или на адрес Народно читалище „Никола Й. Вапцаров 1908”, ул. ”Търговска”17.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...