Начало / Общество / Ясни са имената на допуснатите до изслушване кандидати за съдебни заседатели за Районен съд – Плевен

Ясни са имената на допуснатите до изслушване кандидати за съдебни заседатели за Районен съд – Плевен

На основание чл.68, ал.5 от Закона за съдебната власт, Временната комисия за избор на съдебни заседатели за Районен съд – Плевен, избрана с решение №1365/27.06.2019 г. на Общински съвет – Плевен, публикува списък на допуснатите до изслушване кандидати за съдебни заседатели. Пълният списък може да видите тук – https://obs.pleven.bg/bg/saobshteniya/spisak-na-dopusnatite-do-izslushvane-kandidati-za-sadebni-zasedateli-za-rayonen-sad-pleven. До изслушване се допускат 58 кандидати, реши днес на заседание временната комисия.

Изслушването на кандидатите за съдебни заседатели ще се състои на 2 октомври /сряда/ в Конферентната зала на Община Плевен в сграда “Гена Димитрова” (ул.“Димитър Константинов“ №2):

  • от 10,00 ч. Комисията ще изслушва кандидатите от № 1 до № 30 включително от публикувания списък.
  • от 10,30 ч. комисията ще изслушва кандидатите от №31 до № 58 включително.

Не по-късно от три работни дни преди изслушването, юридически лица с нестопанска цел за извършване на общественополезна дейност, могат да представят на Общински съвет – Плевен, становища за кандидатите, включващи и въпроси, които да им бъдат поставяни. Анонимни становища и сигнали няма да се разглеждат.

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...