Акценти
Начало / Общество / Ясна е програмата за безплатните летни занимания за децата в Плевен

Ясна е програмата за безплатните летни занимания за децата в Плевен

Арт работилница, уроци по танци, фотография, рисуване, театрално изкуство и още много разнообразни безплатни мероприятия са включени в летните занимания за децата и младежи, организирани от Община Плевен. Това стана ясно по време на пресконференция днес, дадена в пресклуба на БТА от кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и Йонита Иванова, началник отдел „Образование и култура“ в Община Плевен.

проф. Стойков
Заниманията ще бъдат под мотото “Ваканция в Плевен – лято 2015” и ще се провеждат през месец юли и август. Едни от най-обичаните артисти, художници, преподаватели, треньори и музейни работници от града са приели да бъдат част от тази инициатива напълно безвъзмездно. Освен, че тя е облекчение за родителите, които няма къде да оставят децата си през лятото, проектът привлича и децата, които създават много нови приятелства, а разнообразните занимания запълват свободното им време.
Програмата за заниманията ще бъде разлепена на афиши из града, а тя може да бъде намерена и в сайта на Община Плевен в раздела с културни мероприятия.

Ето и какво включват заниманията:

1. Арт работилница от понеделник до петък в Арт център – Плевен от 10:00 до 12:00 часа. Работи се с различни видове материали – тематично, през целия месец юли. Ще завърши с изложба и раздаване на дипломи на 30 юли в Арт център – Плевен.

2. Уроци по рисуване от понеделник до петък от 10:00 до 12:00 часа пред Арт център – Плевен в Градската градина. От 5 август до 27 август децата ще имат възможност да опознаят различни техники за рисуване – живопис и графика.

3. Фото разходка от 9.30 до 11.30 часа от 7 юли до 10 юли в регионален исторически музей – Плевен. Заниманията са по фотография под методическото ръководство на музейни специалисти. Заключителната изложба и раздаването на дипломи ще са на 17 август в двора на РИМ – Плевен.

4. Музейни пъзели от 4 август до 7 август от 9.30 до 11.30 часа в РИМ – Плевен. Заниманията са за деца от 6 до 10 години и се изразяват в редене на пъзели, тематично свързани с направленията археология, етнография, история и природа.

5. Актьорско майсторство към Детско – юношеска театрална студия при ДКТ „Иван Радоев“ Заниманията са всяка делнична сутрин в ДКТ „Иван Радоев“. Първата трупа ще репетира от 3 юли до 10 юли. Представление с демонстрация на наученото в Оркестрината в Градската градина ще се проведе на 10 юли. Втората трупа ще репетира от 13 юли до 17 юли. Заключителното представление ще е от 18.00 часа на 17 юли в Оркестрината в Градската градина.

6. Спортни танци и латино за начинаещи ще се провеждат от понеделник до петък от 10.00 до 12.00 часа от Клуб по спортни танци „Дъга“. Първата група ще тренира от 10 юли до 22 юли пред Военния клуб и в Градска градина. Втората група ще тренира от 7 август до 19 август на същото място.

7. Градски скаутски лагер ще се проведе от 3 август до 10 август от 10.00 до 12.00 часа в Градската градина. Той е организиран от Плевенската скаутска организация. Заключителни мероприятия ще е флашмоб „Бъди активен“, който ще се проведе от 10.00 часа на 12 август в Градската градина. Щафетни игри с познавателно ориентиране пък са планирани за 19 август от 10 часа на същото място.

8. Ваканция на тенискорта ще се провежда в понеделник и вторник от 9.00 до 11.00 часа от Тенис Клуб „Плевен 90“. Първата група ще се обучава на 6 и 7 юли на тенискортовете в „Кайлъка“. Втората група ще тренира на 10 и 11 август на същото място.

9. Музикални вечери на талантливите деца на Плевен ще се провеждат всяка сряда вечер през юли и август от ЕТ „Иво Бетовски“. Концертите ще ззапочват от 19 часа в Оркестрината в Градската градина.

10. „Неделно хоро“ ще се провежда всяка неделя през месеците юли и август. Те са организирани от Община Плевен и са с участието на фолклорни състави от Плевен. Началото ще е от 19.00 часа на площад „Възраждане“.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...