Акценти
Начало / Спорт / Японският посланик откри реновираната спортна зала на Медицинския

Японският посланик откри реновираната спортна зала на Медицинския

спортна зала - Медицински университет

Посланикът на Япония – Негово Превъзходителство Такаши Коидзуми,  и зам.-министърът на икономиката и енергетиката – Анна Янева, заедно с ректора на Медицинския университет проф. Славчо Томов прерязаха днес лентата на реконструираната спортна зала на университета. Проектът е реализиран с безвъзмездната финансова помощ от правителството на Япония, която е в размер на 417 000 лв., а собственото участие на университета е в размер на 176 000 лв., каза при откриването на обновената зала ректорът проф. Славчо Томов. Той изказа своята искрена благодарност за съдействието на японското правителство. Днес спортът не само задължава, той е начин на мислене и себеизява, подчерта в словото си проф. Томов и използва случая да обяви, че още през месец декември в залата ще се проведе новоучреденият спортен турнир за купата на ректора, който ще бъде ежегоден.

Чудесно спортно съоръжение, с което малко университети в страната могат да се похвалят, подчерта зам.-министърът Анна Янева. Тя отбеляза, че за последните две години  по линията на междуправителственото спаразумение за безвъзмездна помощ от Япония в подкрепа на структурните реформи в България, в страната са реализирани 10 проекта в образователната и социалната сфера на обща стойност 2 млн. лв.

А посланик Такаши Коидзуми допълни, че от 1999 г. насам японското правителство е отпуснало общо 500 млн. йени на българското правителство за осъществяване на структурни промени.

На откриването на обновената спортна зала присъства също областният управител Илиян Йончев, ръководството на университета, както и 10-те японски студенти, които в момента се обучават в Медицинския университет.

спортна зала-Медицински университет

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...