Акценти
Начало / Крими / Незабавно производство срещу шофьор, карал с 2.58 промила алкохол

Незабавно производство срещу шофьор, карал с 2.58 промила алкохол

пиян шофьор

Малко след полунощ на 21 септември  в село Брест полицаи са спрели за проверка автомобил „Ваз“, управляван от 41-годишен местен жител. При теста за алкохол дрегерът отчел 2.58 промила концентрация на алкохол в кръвта на шофьор, съобщават от полицията. По-късно полицаите установили, че нарушителят вече има регистрации в полицията и една присъда. По случая е образувано незабавно производство .Уведомен е прокурор. Работа продължава разследващ полицай.

На 22 септември около 00,00 часа полицаи в Плевен заловили друг пиян шофьор, който карал „Фолксваген Транспортер“ с 1.82 промила алкохол в кръвта. На нарушителят – 36-годишен от Плевен, е съставен акт за административно нарушение.Проверка изяснила, че  36-годишният има 4 заявителски материала за кражба и управление на МПС след употреба на алкохол, както и 5 съдебни дела. Образувано е бързо полицейско производство, по което продължава работа разследващ полицай.

           

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...