Акценти
Начало / Последни новини / Яна Копчева е балканска вицешампионка, Добромир Николов с бронзов медал

Яна Копчева е балканска вицешампионка, Добромир Николов с бронзов медал

Два медала спечелиха плевенчани от балканския шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години в Клуж Напока /Румъния/. Яна Копчева е вицешампионка в мятането на диск. Най-добрият си резултат – 41.68 метра реализира в петия опит. Настоящата атлетка на Локомотив /Русе/ започна с постижение от 40.04 м, но след това направи три последователни фаула. Същото се случи и в последния й опит. Титлата спечели представителката на домакините Йоана Диана Цъганасу – 47.28 м. Трета е Стиляна Кириакиду от Кипър с 41.52 м.

Добромир Николов се окичи с бронзов медал. Той бе част от българската юношеска щафета на 4х400 м със Симеон Стоянов, Христо Панев и Михаил Гаргов. По-бързи от тях бяха само квартетите на Хърватия и Румъния. Атлетът на АК Плевен участва и в бягането на 400 м с препятствия, където се класира десети.

Габриел Митов пък остана на 4 см от шампионската титла на скок височина. Състезателят на Спринт /Червен бряг/ се класира четвърти с личен резултат 2.08 м. В хода на надпреварата той преодоля от раз 1.90 м, 1.95 м и 2.00 м, от втори път се справи с 2.04 м, а крайното си постижение реализира в третия си опит. Направи и три фаула на 2.12 м. С 2.08 м завършиха вицешампиона Валентин Александру от Румъния /преодолял височината от първи опит/ и бронзовия медалист Кириакос Пабака от Кипър /от втори опит/. Първи стана сърбинът Славко Стевич с 2.12 м.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...