Начало / Последни новини / Юношите на ОФК Спартак трети в международен турнир „Дружба“

Юношите на ОФК Спартак трети в международен турнир „Дружба“

Юношите старша възраст на плевенския ОФК Спартак спечелиха трето място в първото издание на международния футболен турнир „Дружба“ в руския град Ростов на Дон. Друг връх за отбора беше определянето на Александър Александров за най-добър нападател на състезанието в което реализира 6 гола. Надпреварата протече при отлична организация. Базата е уникална, което бе очаквано, защото тя ще е домакин на пет мача от започващото на 14 юни световно първенство по футбол в Русия. В юношеския турнир участваха отбори от побратимени на Ростов на Дон градове – Анталия /Турция/, Дортмунд, /Германия/, Ереван /Армения/, Плевен /България/, Севиля /Испания/, Янтай /Китай/ и Полис /Кипър/.

Осемте тима бяха разделени в две групи, като във всяка от тях съперниците играха всеки срещу всеки в две полувремена по 35 минути.

Спартаковци започнаха ударно – 7:0 срещу Дортмунд. После завършиха наравно – 1:1 с Ереван, а накрая разгромиха Полис с 6:0 и спечелиха първото място в групата. До 67-ата минута в полуфинала водеха с 1:0 срещу домакините, но в крайна сметка загубиха с 1:3. В мача за третото място надиграха с 9:8 след изпълнения на дузпи състава от Армения. Турнирът спечели испанския Севиля, победил на финала Ростов на Дон.

 „Много съм доволен от представянето на нашия отбор. Събрахме го в пълен състав едва на аерогара София. На тръгване ни помолиха да не губим с двуцифрени резултати. Мисля, че с постигнатото класиране за пореден път доказахме, че Плевен винаги е раждал футболни таланти. С колегата Светослав Бърканичков сме изключително благодарни на момчетата за силната и всеотдайна игра. Благодарни сме на хората, които ни вярваха, както и на тези, които очакваха да се провалим тотално, защото ни амбицираха на предела на възможностите ни. Когато мериш сили с най-добрите не е необходима допълнителна мобилизация, защото съперника те провокира да показваш целия си потенциал. А за класата на отборите в турнира могат да се кажат само хубави неща. Достатъчен е само примера с победителя Сборен отбор на Севиля. Момчетата демонстрираха уникален футбол. Нормално е защото имат всички условия за развитие, а начело е екип от специалисти – трима треньори, двама масажисти, лекар и домакин.

Благодарим на общината и конкретно на кмета Георг Спартански за финансирането на целия проект, който не беше евтин. Също така и на водача на нашата група зам.кмета Иван Кюлджийски и Паулина Кирова, представител на Община Плевен“, коментира директорът на детско-юношеската школа на ОФК Спартак – Момчил Челестинов.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...