Акценти
Начало / Спорт / Юношите на баскетболния „Спартак” с две победи в регион „Мизия”

Юношите на баскетболния „Спартак” с две победи в регион „Мизия”

 

юноши Спартак баскетболДве победи постигнаха юношите до 19 години на Спартак (Плевен) във втория кръг на баскетболния шампионат в регион „Мизия“. На 2 ноември в зала „Дунав“ в Русе момчетата на Тихомир Милев се срещнаха с тимовете на Чардафон Орловец (Габрово) и Локомотив (Горна Оряховица). В първата си среща младите плевенчани натупаха габровските баскетболисти с категоричното 72:31, а във втория си двубой се справиха и със съпротивата на „железничарите“, като спечелиха със 76:64. За съжаление тези победи засега не са от голяма полза за нашите момчета, тъй като в първия кръг, който се проведе в Плевен на 16 октомври те отстъпиха от другите два тима в групата – Дунав (Русе) и Етър 49 (Велико Търново).

Така след изиграването на първите два кръга в региона Спартак заема третото място с 6 точки, след 2 победи и 2 загуби. Водач е Дунав с пълен актив от 8 точки, следван от Етър с пункт по-малко. На последните две места са Локомотив (ГО) с 4 и Чардафон Орловец с 3.

В другите три срещи от кръга най-добрия отбор в групата, този на Дунав, закономерно стигна до нови два успеха – срещу Локо (ГО) с 99:36 и срещу Етър – с 87:61. В последния мач търновци разгромиха Чардафон със 74:29.

Следващият трети кръг ще се проведе на 6 декември (събота) в зала „Орловец“ в Габрово. В него плевенските баскетболисти ще се изправят за втори път срещу лидерите от Дунав (Русе), както и в решителен мач за второто място в групата срещу търновския Етър 49. Срещите на спартаковци ще започнат от 12.30 и от 16.00 часа.

Източник: plevensport.eu

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...