Начало / Последни новини / Ювентус /Малчика/ с нов старши треньор

Ювентус /Малчика/ с нов старши треньор

31-годишния Любен Любенов е новия старши треньор на Ювентус /Малчика/. Той е и най-младия наставник в Северозападната Трета аматьорска футболна лига. Познато име е. Юноша е на Спартак /Плевен/, после играе във В група за Ком /Берковица/, Ботев /Димово/ и Бдин /Видин/. 29-годишен, през 2013-а поема Бдин и е обявен за най-младия старши треньор в България. Два сезона води успешно мъжкия крайдунавски тим, който играеше основна роля в първенството на тогавашната Северозападна В аматьорска група. Работил е и детско-юношеската школа /ДЮШ/ на клуба. През пролетта на тази година беше треньор на Ботев /Козлодуй/, а след това оглави новосформирания Първа атомна /Козлодуй/. В хода на подготовката обаче се появиха разминавания с ръководството на клуба и двете страни се разделиха. В началото на настоящия месец наред с офертата от Ювентус, Любенов е получил предложение и за работа в ДЮШ на Ботев /Враца/.

„Избрах Ювентус, защото ще работя с мъже, което бе главното ми желание. С компромиси от двете страни се разбрахме с ръководството. Те се отнасят най-вече за селекцията. Отивам в Малчика с огромно желание да помогна на тима с моя опит и рутина. Отборът показа постоянство през последните два сезона във В група. Вече наблюдавах мача от първия кръг с Академик в Свищов. Заключението ми е, че ни предстои доста работа. Това се отнася и за селекцията, която ще извършваме в движение. Първото ново попълнение вече е факт – външния полузащитник Илиян Стоянов. Необходими са ни още по един защитник, полузащитник и нападател. Вече водя разговори с конкретни състезатели“, коментира новия треньор.

Той ще дебютира начело на Юве в домакинството срещу Бдин /Видин/ на Роберт Петров. Мачът е от втория кръг на Северозападната Трета лига и ще се играе на стадион „Георги Кърчев“ от 18:00 часа в неделя.

Досегашният треньор Радослав Йорданов остава в спортно-техническия щаб.

Снимка: bnr.bg

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...