Акценти
Начало / Култура / Юбилейна стихосбирка представи Татяна Любенова

Юбилейна стихосбирка представи Татяна Любенова

Таня Любенова

По повод 60-годишния си юбилей плевенската поетеса Татяна Любенова издаде нова стихосбирка с избрани творби. Тази вечер тя я представи пред приятели и почитатели в галерия „Колекция Светлин Русев”.

Направи го сама, нарушавайки правилата.

„И  си отива август” е за отиващото си човешко лято, но в същото време е за  това, че колкото и да се променяме през годините, винаги оставаме същите, казва Таня.

Без да се впуска в излишни разсъждения, тя остави стиховете й сами да разказват и да разкриват нейните послания. На фона на прекрасните изпълнения на пиано на Елеонора Карамишева, музикалният спонсор на вечерта.

Преди да потопи слушателите в поезията си, Таня благодари на всички, помогнали книгата  да се случи. „Дълго се колебах, защото в тези трудни времена не се дават лесно пари за култура, но благодаря на моите спомоществователи, които ме подкрепиха и ето, сега аз представям пред вас тази нова стихосбирка”, каза Таня Любенова и добави, че имената на всички са изписана в книгата, защото всеки, който помага да съществува изкуството, заслужава името му да остане.

Книгата „И си отива август” е издадена от плевенското издателство „Северно ехо”.Илюстрациите в нея са на дъщерята на Таня –  Александра Духлинска.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...