Акценти
Начало / Култура / Юбилейна вечер с поетичните откровения на Христина Комаревска

Юбилейна вечер с поетичните откровения на Христина Комаревска

Вече четири десетилетия, гонгът на Христина Комаревска не стихва, помъдрява.  За всичките тези години момичето с дънки се превърна в достойна дама, която не вдига много шум около себе си, но пише стихотворения, които са различни от потоците словесност, които ни заливат. Така  Спаска Гацева събра в няколко думи творческия път на плевенската поетеса Христина Комаревска, която отбеляза 60-годишен юбилей с премиера на поредната си поетична книга – „Гонг и тишина”.

В ХГ „Дарение на Светлин Русев” Христина Комаревска беше поканила приятели и почитатели на едно поетично откровение.  Водещата Даниела Заркова и Даниела Димитрова, която изпълни подбрани стиховете от книгите „Горчиво колендро”, „Забранено за влъхви”, „Жива вода”, „Боси пилигрими”, „Душа назаем”, „Шепот на раковина”, „Време за писане” и „Гонг и тишина”, поведоха публиката в емоционалния свят на Христина Комаревска. През който тя върви жадна, боса и сляпа, мечтае да чуе тишината  и пита дали Бог знае всичко за нейните истини, пише Спаска Гацева в редакторската бележка към последната й книга „Гонг и тишина”.

Господ ме обича грешница.

Черните си точици не крия.

Калната трева не се оплаква.

Листопадът жълт ще я завие.

008представяне нова книга хрестина комаревска

Този стих е извадила на корицата на книгата си Комаревска. И той звучи като изповед. Как успя да прибави толкова мъдрост в новата си книга, възкликна Спаска Гацева.

Поздравителен адрес по повод юбилея на Христина Комаревска беше изпратен от председателя на СБП – Боян Ангелов. „Колегите от писателския съюз ви познават и приемат като талантлива българска поетеса, доказала своята поетична дарба в книгите си”, се казва в него.

015христина комаревска спаска гацева

Атмосфера на поетичната вечер създадоха с изпълненията си Силвия Михова и учениците от НУИ „Панайот Пипков“ Исабел Иванова и Велислав Тодоров.

014христина комаревска

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...