Акценти
Начало / Общество / Ще реконструират отводнителния канал на село Сомовит

Ще реконструират отводнителния канал на село Сомовит

пристанище Сомовит

Община Гулянци обяви обществена поръчка с предмет „Реконструкция на част от отводнителен канал, с. Сомовит (от ул. Дунав и ул. Искър под път ІІ-11 Сомовит – Никопол), Община Гулянци”. Финансирането на дейностите е от републиканския бюджет за  непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.

Проектът предвижда изграждане на хидротехнически съоръжения за събиране и отвеждане на повърхностни дъждовни води. Целта му е да се отвеждат дъждовните води в река Дунав, да се предпази селото, и най-вече имотите в близост до деретата, от наводняване и да се защитят скатовете от ерозионната дейност на водата.

Кандидатите за изпълнители на поръчката могат да огледат обектите съвместно с представител на Общинска администрация в Гулянци всеки работен ден от 9.00 до 16.00 часа. В предлаганата от изпълнителите цена трябва да бъдат включени всички разходи, необходими за изпълнение на обекта на поръчката. Разполагаемият финансов ресурс на възложителя за поръчката е 142 360,40 лв. без ДДС.

Оферти се подават до 17 часа на 4 август. Предложенията ще бъдат отворени в 10 часа на 5 август.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...