Акценти
Начало / Общество / Ще пренареждат втори път неравните участъци на ремонтирания площад в Плевен

Ще пренареждат втори път неравните участъци на ремонтирания площад в Плевен

ремонт на площада

Неравните участъци на плевенския централен градски площад, който се ремонтира в момента, ще бъдат пренареждани втори път. Това информира на пресконференция Евгени Генов, ръководител на проекта. Той увери, че екип от Общината инспектира постоянно дейностите, набелязани са местата, които имат отклонения от равността, и от следващата седмица ще бъдат пренареждани.

Иначе тестът за отводняването на площада, който поднесе проливният дъжд миналата седмица, е издържан много добре, увери инж. Мария Иванова, която участва в екипа по проекта. Тя поясни, че обичайните наводнения на магазините по протежение на площада, този път не са били факт. Площадът вече има няколко линейни оттоци, които работят безупречно. Използвани са и най-качествените шахти.

В момента се чака цялостна инструкция за начина на ползване на площада. Чрез нея ще стане ясно колко тежки автомобили могат да минават по него, как ще се извършва снегопочистването и измиването на плочките и др., поясни Генов.

Последната пешеходна линия, която свързва Областна администрация с Градската градина, ще бъде затворена, за да приключи нареждането на павета и в този участък от площада. Всички дейности вървят в срок, който е до 15 ноември.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...