Акценти
Начало / Политика / Лютви Местан: Докато ДПС е единствената партия, която издига в приоритет малкия човек, тя ще бъде непреодолима сила

Лютви Местан: Докато ДПС е единствената партия, която издига в приоритет малкия човек, тя ще бъде непреодолима сила

Лютви Местан

Голямата политика е голяма, когато се прави в името на малкия човек и докато ДПС е единствената партия, която издига в приоритет малкия човек и малкото населено място, ние ще бъдем непреодолима сила. Това заяви  председателят на ДПС Лютви Местан при откриването на предизборната кампания на партията снощи в Плевен.

„Не съм пропуснал нито една кампания за избиране на народни представители в Плевен, защото Плевен е прекалено важен за ДПС, за националния  образ на националната партия ДПС”, подчерта в обръщението си Местан. Той постави ясна цел пред  избирателите на ДПС – ако са необходими 12 800 гласа за избиране на народен представител в Плевен,  искам 12 801 гласа, за да не ви дотираме с гласове от други  райони.

„Митхат го искам в 43-то Народно събрание. А, ако ми пратите и Майдън Сакаджиев, това вече ще бъде велик подвиг, защото ще кажете на всички, които  го атакуват с мръсни манипулации и лъжи, че той е човекът, в който  ние делегираме нашето доверие, защото правим разлика между лъжата и истината”, обяви Лютви Местан.

Той коментира и случващото се с кадрите на ДПС, след назначаването на служебното правителство от президента Росен Плевнелиев. „През последните няколко седмици наблюдаваме нещо, за което не бяхме се  разбрали при президента на Републиката г-н Росен Плевнелиев. Тогава  си казахме, че националният интерес предполага да намерим формулата за едно много по-стабилно управление, да минем от политическа криза към политическа стабилност. Само, че  текстът под становището от Консултативния съвет при държавния глава не спира дотук. Там имаше едно продължение – плавен преход  от политическа нестабилност към политическа стабилност без реваншизъм”, припомни Местан и зададе въпрос на присъстващите  има ли  реваншистко отношение днес към кадрите на ДПС или не?  И след като получи категоричното „има” от присъстващите, той посочи като ярък факт за реваншизъм освобождаването на Юсние Алиева от длъжността директор на Областна дирекция „Земеделие” в Плевен.

Лидерът на ДПС призова хората си да не се боят от никого, защото зад тях стои една много силна и мощна партия. „И тя Плевен казва: Г-н Президент, обърнете внимание на служебния  кабинет да спре с политическите уволнения, защото в системата  на земеделието и горите от служебния кабинет са уволнени четирима директори на областни дирекции „Земеделие и гори”. Но и четиримата уволнени са уличени, че са кадри на ДПС. Това не може да продължава така”, акцентира Местан..

И обеща на всеки акт на дискриминиране да отговаря с още по-сериозно отваряне на партията към всички. По думите му етническата партия ДПС е  само в  кривото огледало на анти ДПС страстите. „Само който не иска  да погледне истинската същност на ДПС, няма да е  в състояние да види истинския образ на тази партия. Аз, от Плевен казвам, ДПС  не е проблемът на България и на българската демокрация. ДПС е важен  фактор за решаване на проблемите на българската демокрация. Това е посланието ми от героичен Плевен”, заяви Лютви Местан и се обърна към политическите си опоненти  „да бъдат по-внимателни с напъните си ДПС да бъде изолирано”, защото това е невъзможжно. А дори да е възможно, не би било в интерес на българския национален интерес, категорично заяви Местан.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...