Акценти
Начало / Политика / Ще гласуваме съобразно закона и в интерес на гражданите, обявиха в декларация съветниците от група „За Плевен”

Ще гласуваме съобразно закона и в интерес на гражданите, обявиха в декларация съветниците от група „За Плевен”

Христомир Христов_Антон Георгиев

По повод предстоящата извънредна сесия на Общински съвет – Плевен съветниците от група „За Плевен” разпространиха декларация до медиите, в която заявяват, че ще участват в извънредното заседание. С декларацията те заявяват още, че ще участват в дебатите  и ще подкрепят всяко предложение за решение по повдигнатите въпроси, което е „законосъобразно, в съответствие с моралните ценности и в интерес на гражданите от община Плевен”.

Декларацията е подписана от председателя на група „За Плевен” – Антон Георгиев, от зам.-председателя – Валентин Генов, и от двата членове – Христомир Христов, Красимир Атанасов.

Искане за извънредна сесия, подписано от 19 общински съветници, беше внесено вчера, 13 май, при председателя на местния парламент Дарин Ангелов.

Предложението е извънредното заседание да има една единствена точка  – Подаване на оставка на кмета на Община – Плевен проф. Димитър Стойков поради загубено доверие на Общинския съвет и обществеността на гр. Плевен и общината да изпълнява правомощията си.

Сесия може да се свика до 7 дни от внасяне на искането в Общинския съвет.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

3 коментари

  1. В интерес на гражданите – интересът е само един, да не се харчи залудо народна пара две години поред за едно и също. Догодина има избори, а и кмета си работи добре, просто в Плевен за съжаление тече пиар кампания черна срещу него, а не за европейски избори. Което доказва, че местните политици се интересуват само как да докопат местната власт и да крадат от нас, плевенчани. Ако трябва някой да си ходи и да има сега избори и догодина пак избори, а догодина така и така ще има,. то направо като ще се харчи пари и ще изкарвате хората до урните като лудите на стадиона, подавайте оставка целия общински съвет,. ненужни сте,м не работите за благото на Плевен, а само за себе си, там има пенсии, които от 20 г. са общински съветници и от тях едно голямо нищо досега.

  2. Този кмет, колкото по-рано си тръгне, толкова по-добре за града ни.

  3. Голям шмекер и гявол излезе доктор Стойков! Като кандидат-кмет се чуваха приказки че бил такъв, но той надмина всички очаквания! Накрая както се казва „Хитрата сврака с двата крака“ !