Акценти
Начало / Последни новини / Щафетите на СКО Север с три титли на държавното по коло ориентиране

Щафетите на СКО Север с три титли на държавното по коло ориентиране

Три златни и един бронзов медал за щафетите на плевенския клуб Север от държавното първенство по коло ориентиране край Габрово. Малко не достигна на участниците ни в елита за призово класиране. И при двата пола плевенчани завършиха на четвърто място, а шампиони са Браун тим /Велико Търново/. При жените Стилияна Димитрова стана пета на първи пост. На следващите два Цветелина Митева и Грета Борисова са четвърти. В битката на мъжете Александър Димитров започна с шесто място на първи пост. Пламен Райков навакса и финишира четвърти. Илдар Михнев обаче не успя да запази позицията и пресече финала шести. Тук втората плевенска щафета в състав – Мартин Василев, Милен Симеонов и Мартин Минков приключи на девето място.

Двойна победа за Север в стартовете на 20-годишните. Здравко Христов, Мартин Симеонов и Антоан Йонов бяха по-бързи с 4:51 минути от състава на Вежен /Тетевен/. При дамите шампионки са Цветелина Цветанова, Диана Иванова и Лиляна Маринова.

В състезанието на мъжете до 45 години Даниел Симеонов, Петър Вутов и Милен Гургуров не изпуснаха нито за миг лидерската позиция и финишираха с близо час преди щафетата на Незабравка 2004 /Вършец/.

Момичетата до 14 години – Анна Лачева, Катерина Минкова и Вилиана Гургурова завършиха половин час след шампионската щафета на Узана Габрово и си осигуриха бронзовите медали.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...