Акценти
Начало / Общество / Щабът за извънредни ситуации в град Левски проведе разширена среща

Щабът за извънредни ситуации в град Левски проведе разширена среща

Във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 на територията на област Плевен  и Габрово, заповедта на министърът на здравеопазването и мерките за превенция и контрол кметът на Община Левски –Любка Александрова, свика днес разширена среща на Щаба за бедствия и аварии.

В първата среща, преди всичко с информационен и координационен характер, участваха Директорът на МБАЛ –Левски ЕООД Евгения Иванова,  Георги Петров – гл.спец. “Упр. при кризи”, представители на полицията, училищата и детските градини в общината, кметовете  на кметства, Директорът на ДБТ –Любка Миланова, Директорът на ДСП-Лена Романова и Общината.

„Поканила съм всички, които  имат отговорност за изпълнение на заповедта на министъра, на  държавната  и общинската политика, за да може да са максимално полезни на хората и да направим всичко, което зависи от нас максимално добре да участваме в превантивната дейност.” -каза Любка Александрова .

Директорът на МБАЛ –Левски ЕООД Евгения Иванова, подчерта, че основното изискване е да се прави е дезинфекцията, тъй като вирусът се разпространява по въздушно капков път и това трябва да се прави два пъти на ден с по-висока концентрация на разтворите. В болницата поставят дозатори на входа на всяко отделение и на входа на болницата за дезинфекция .

„В момента няма болни със симптоми на какъвто и да е грип в болницата, повече от обичайното. В момента лежат четирима пациенти с пневмония. Има свободни легла. Има възможност и за допълнителни легла”, каза Директорът на МБАЛ –Левски ЕООД Евгения Иванова. Тя запозна всички с превантивните мерки, алгоритъм на поведение и действие, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването.

Поставени бяха въпроси за пристигащите от чужбина, за спазването на карантинния срок, който до голяма степен зависи от отделната личност.

В края на срещата Любка Александрова заяви, че Щабът ще е в постоянна готовност за събиране и стиковане на действията при необходимост.

До второ нареждане се преустановяват учебните занятия и извънкласните занимания в училищата, преустановяват се детските и женските консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приемът и провеждането на планова оперативна дейност и свижданията във всички лечебни заведения.Преустановяват посещенията в детските ясли и детските градини; преустановяват се всички масови мероприятия, включително спортни и културни (кина, театри, концертни зали, фитнес-зали и други, в които се събират много хора на закрито).

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...