Акценти
Начало / Крими / Шофьор ще отговаря пред съда за причинена смърт на велосипедист

Шофьор ще отговаря пред съда за причинена смърт на велосипедист

Окръжна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост блъснал велосипедист и причинил смъртта му, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Мирослав М. е обвинен за това, че  вечерта на 15.ХІ.2016 г. на път между селата Малчика и Аспарухово, при управлението на лек автомобил “Фолксваген Голф“ превишил разрешената скорост от 90 км/час и блъснал велосипедиста Анатоли З., който починал от нанесената травма.

Обвиняемият пътувал  с управлявания от него автомобил от с.Трънчовица за гр.Левски. Извън с.Малчика увеличил скоростта до 99 км/час независимо,че било тъмно. Насреща му се задали няколко автомобила един след друг, но той не намалил скоростта. По същото време пред него в същата посока с велосипеда се движел пострадалият. Обвиняемият застигнал и предвид високата скорост късно видял велосипедиста, опитал да спре,но не успял и го блъснал отзад. От удара велосипедистът паднал на земята и в резултат на получените травми   починал.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда .

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...