Акценти
Начало / Крими / Шофьор, причинил смърт на велосипедист е предаден на съд

Шофьор, причинил смърт на велосипедист е предаден на съд

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 76-годишен шофьор, причинил смърт на  12-годишен велосипедист.

Обвинението срещу Захари А. е за това, че на  15.06.2016 г. в с.Крушовене, обл.Плевен,  при управление на лек автомобил „ВАЗ”  нарушил правилата за движение по пътищата /като  участник в движенето не трябва да създава опасности и пречки за движението и  да поставя в опасност живота и здравето на хората, длъжен е да контролират непрекъснато превозното средство, което управляват и при  избиране скоростта,  да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие, както и да не  превишава допустимата  скоростта от 50 км/ч в населено място/, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на 12-годишно момче – престъпление по, информират от Апелативна прокуратура – Плевен.

Обвиняемият пътувал с автомобил  от с.Байкал за гр. Плевен. Когато  навлязъл в с.Крушовене, се движел по централната улица на селото с 66 км/ч, при допустима скорост в населено място – 50 км/ч. В същото време по пресечна улица на централната  се движел велосипедиста Дани Д. – 12 годишен, който  започнал да пресича платното. В този момент обвиняемият  продължил движението си напред и блъснал велосипедиста. Вследствие на удара  момчето отхвръкнало на 30 метра  и  починало на място.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...