Начало / Крими / Шофьор на камион, причинил смърт на пешеходка и избягал от местопроизшествието отива на съд

Шофьор на камион, причинил смърт на пешеходка и избягал от местопроизшествието отива на съд

Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 40-годишен шофьор на камион, причинил смърт на пешеходка и избягал от местопроизшествието.

Обвинението срещу  Методи  М. е за това, че на 17.02.2016 г. в с.Глава, област Плевен, при управление на товарен автомобил „Мерцедес Спринтер 308Д“, нарушил правила за движение, като преди да започне движение назад, не се  убедил, че пътят зад превозното средство е свободен и че няма да създаде опасност за останалите участници в движението и по време на движението си назад не  наблюдавал пътя зад превозното средство, като  по непредпазливост причинил смъртта на Анелия А. /37/. След деянието обвиняемият е избягал от местопроизшествието – престъпление, информират от Апелативна прокуратура Велико Търново.

 На 17.02.2016 г., около 16,30 ч, обвиняемият  пристигнал в с.Глава,  за да закупи бали със сено, като управлявал товарен автомобил „Мерцедес спринтер 308 Д“.  Спрял камиона на една от улиците и слязъл от него. След известно време се върнал, качил се на камиона и предприел движение назад, като в същото време зад товарния автомобил и с гръб към него, по пътното платно, се движела пострадалата пешеходка. Последвал удар, при който жената  паднала по очи на земята и камионът  преминал през тялото. Методи М. усетил удара, спрял,           слязъл и видял падналата пешеходка, която била затисната от товарния автомобил.  Преместил товарния автомобил, обърнал тялото на жената, напръскал я с вода и  се обадил на 112.  След това напуснал местопроизшествието с управлявания от него камион и се прибрал в дома си в гр.Койнаре. Веднага след произшествието пострадалата жена  била качена от близките си в лек автомобил, за да бъде транспортирана до болницата, но още по път  било установено липса на  пулс.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...