Акценти
Начало / Крими / Шофьор заряза колата си и избяга от проверка

Шофьор заряза колата си и избяга от проверка

28-годишен водач от село Крушовица изостави шофирания от него автомобил и избяга от патрулиращи полицаи. Това е станало на 17 януари около 17.20 часа на първокласен път до бензиностанция в Горни Дъбник.

Служители от група „Престъпления по пътищата“ спрели за проверка лек автомобил „БМВ“ и установили, че водачът е неправоспособен. Мъжът е криминално проявен и има 3 заявителски материала, както и една криминалистическа регистрация, но не е осъждан. Шофьорът е напуснал мястото на проверката и е избягал пешком, след което се укрил от органите на  реда.

На мястото е извършен оглед, а лекият автомобил е иззет и се съхранява в поделение на МВР. За случилото се е уведомен прокурор.

На 19 януари около 2.15 часа в Червен бряг на улица „Христо Ботев“ при проверка на „Форд Фиеста“ се установило, че водачът – 29-годишен от село Реселец, шофира в нетрезво състояние. „Алкомер“-ът е отчел 1.87 промила. На шофьора е издаден талон за медицинско изследване.

Рекордьорът от тези дни е 44-годишен мъж от Червен бряг, хванат да шофира по улиците на града с 3.26 промила алкохолна концентрация. Мъжът не е осъждан, и на него му е издаден талон за медицинско изследване.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...