Акценти
Начало / Крими / Провериха безопасни ли са заведенията в Червен бряг

Провериха безопасни ли са заведенията в Червен бряг

Специализирана акция за безопасността в питейните и увеселителни заведения в Червен бряг са извършили органите на реда. Проверката е направена тази нощ за времето от 23.00 часа на 18 януари до 2.00 часа на 19 януари.

Целта е предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с разпространението на наркотични вещества в заведенията и дискотеките и предприемане мерки по обезпечаване сигурността на децата на обществени места, уточняват от полицията. Другите направления на акцията са за предприемане на мерки за ограничаване разпространението на стоки без акцизен бандерол, както и обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението.

В операцията са участвали служители на РУП Червен бряг, служител на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” и трима служители на общината с 6 автомобила, тъй като персоналът на клубовете и дискотеките трябва да е готов да реагира и при случай на пожар. Проверени са 53-ма души в 5 питейни заведения и една игрална зала в Червен бряг, Койнаре и село Глава. Нарушения не са констатирани.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...