Начало / Крими / Шофьор е загинал, след като забил аудито си в крайпътно дърво

Шофьор е загинал, след като забил аудито си в крайпътно дърво

Сигнал за тежкия пътен инцидент е подаден на телефон 112 на 21 декември вкатастрофа 20.56 часа, съобщават от пресцентъра на полицията в Плевен. Катастрофата е станала на пътя Искър- Долни Дъбник. При огледа на място се установило, че  лек автомобил „Ауди А6“, собственост и управляван от 36-годишен от Плевен, при движение в посока Долни Дъбник се е удрил в крайпътно дърво, намиращо се  в дясно на пътното платно.  Шофьорът, който е бил сам в автомобила, е загинал на място.

По случая работа продължава разследващ полицай.

През празничните дни са станали още три по-тежки пътни инциднти, при които има една ранена жена, но за щастие са се разминали без жертви. Едната от катастрофите е станала на 22 декември на заледен участък на пътя Свищов – село Деков. „Фиат Уно“, управляван от собственика му – 72-годишен от село Българене, при движение с несъобразена с пътните условия скорост на заледен участък от пътя еиз губил контрол и е напуснал пътното платно Автомобилът се е удрил в пътна табела. При удара е пострдала возещата се на предната седалка пътничка в автомобила – 49-годишна от Свищов. Жената е получила фрактура на глезена на десния крак  Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство „Дрегер“, като пробата е отрицателна.
Не такъв е резултатът от пробата на 16-годишен младеж от Никопол, който седнал зад волана на лек автомобил „Опел Вектра“ без книжка и след солидна почерпка. Неправоспособният водач ударил паркиран лек автомобил. При автопроизшествието, случило се около 10.30 часа на 22 декември, са причинени  значителни материални щети. При проба за алкохол на водача, уредът е отчел 1,59 промила.
Другата катастрофа е станала на 24 декември около 10 часа на първокласен път в близост до село Тотлебен. Товарен автомобил  „Скания“ с прикачено ремарке,  управляван от 50-годишен гръцки гражданин, при движение с несъобразена скорост с пътните условия – мокра пътна настилка и мъгла, е изгубил контрол над автомобила и се е преобърнал в ляво по посока на движението в крайпътна нива. Нанесени са само материални щети по камиона. Алкотестът на водача е отрицателен.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...