Начало / Крими / Шофьор го грози затвор до 10 години, опитал да подкупи полицаи

Шофьор го грози затвор до 10 години, опитал да подкупи полицаи

съд

Срещу шофьор от село Глава е образувано  бързо производство, след като се опитал да подкупи полицаи, които го спрели за извършено нарушение. Случката станала на 30 януари 2015 г. при специализирана полицейска операция на територията на РУП Долни Дъбник, информират от Окръжна прокуратура – Плевен. Около 12.45 часа в град Искър полицейски  служители спрели  за проверка лек автомобил Москвич 412  с прикачено ремарке, управляван от Р. Б. Р. – 48  от с. Глава, обл. Плевен. Мъжът е криминално проявен –  има четири заявителски материала, осъждан. При поискване на свидетелство за управление на МПС  и контролния талон, водачът не ги предоставя. В последствие подхвърлил в служебния автомобил парична сума от 100 лв.

В Окръжна прокуратура – Плевен, е образувано бързо производство  за това,  че лицето Р. Б. Р. е предложило и дало подкуп на полицейски служител. За престъплението се предвижда до 10 г. и глоба до 15 000 лева, уточняват от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Плевен.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...