Начало / Крими / Шофирайте внимателно през зимните месеци, призовават от Плевенската полиция

Шофирайте внимателно през зимните месеци, призовават от Плевенската полиция

Шофирайте внимателно през зимния сезон, призовават от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. Зимният сезон, характеризиращ се с мокри, заледени или заснежени пътни настилки, с намалена видимост и с резки промени в температурните режими, води до увеличаване на броя на пътнотранспортните произшествия. Именно затова водачите не трябва да подценяват необходимостта от подготовка на автомобилите за движение при зимни условия.

Сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Плевен апелира към всички участниците в движението за повишено внимание. Водачите на МПС следва да осигурят техническата изправност на автомобилите, които да бъдат технически изправни за движение при зимни условия, оборудвани с подходящи гуми, вериги за сняг, технически изправни светлини за движение през деня и в тъмната част на денонощието, както и с други средства за безопасно шофиране през зимата. Намалената видимост изисква движение със съобразена скорост и стриктно спазване на правилата за движение.
Спазвайте въведените ограничения на скоростта, необходимата дистанция, движете се със съобразена скорост спрямо пътните условия, напомнят от Плевенската полиция. Не употребявайте алкохол преди и по време на път, допълват от там.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...