Акценти
Начало / Образование / Школата по информатика на ЦРД-Плевен със силно представяне в два престижни турнира

Школата по информатика на ЦРД-Плевен със силно представяне в два престижни турнира

Плевенчанинът Захари Маринов спечели сребърен медал от Международния есенен турнир по информатика, който се проведе от 22 до 26 ноември в Шумен. В турнира участват 160 ученици от осем държави, като три от световните сили  – Русия, Полша и Румъния, участват с националните си отбори.

При силна конкуренция в групата 9-10 клас, Захари Маринов – 9 клас, зае индивидуално осмо място и спечели сребърния медал. Първите 6 места /на златните медали/ бяха за представителите на Русия и за един участник отбора на Букурещ.  На практика, Захари като индивидуално класиране, е най-добре представилият се българин в цялото международното състезание, коментира неговият ръководител Павел Петров..

В другото състезание, което не е с международно участие, плевенските участници успяха да спечелят златен и сребърен медал. Със златен медал е Йоан Василев от 7 клас, който  завоюва първо място в неговата възрастова група. Захари Маринов е с втори резултат и отново със сребърен медал. Георги Енчев от 5 клас е на 6 място и е с диплома за отлично представяне.

Всичките ученици са от школата по информатика в ЦРД-Плевен с ръководители Мария Русева и Павел Петров.

Михаил Банков, седмокласник от школата в МГ „Гео Милев“ е със сребърен медал, т.е. в тази възрастова група двама плевенчани спечелиха първите две места. Ръководител на Михаил е Диана Балева.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...