Начало / Последни новини / Школата на „Спартак 1919” ще работи по методиката на най-големите футболни клубове в света

Школата на „Спартак 1919” ще работи по методиката на най-големите футболни клубове в света

Новата визия на школата на „Спартак 1919 и развитието на футбола в Плевен беше представена на среща с новия отговорник в управлението на школата – Радостин Александров. Той представи иновативна концепция и методика на работа, чийто модел за първи път ще бъде използван в България. За изграждането на младите футболисти ще се използва методика, взаимствала най-доброто от клубове като Манчестър Сити, Барселона, Ливърпул, Лестър, Нотингам Форест, Аталанта, Саутхямптън, Арсенал, както и други идеи от успешни европейски академии, от които е взиман опит през годините

Кондиционна програма по модел на Академиите от най-високата категория на отборите от Висшата Лига в Англия. Ще има програма за индивидуално техническо развитие на всички играчи, според техните нужди и позиции, а за тактическото усъвършенстване ще се ползват играчи и отбори от топ първенствата на Европа. Всеки играч в академията на „Спартак 1919” ще има индивидуален план за развитие, чрез постоянен контрол и система на индивидуално усъвършенстване, ще бъде въведена  американска система за анализиране на представянето на играчите във физически и технически тестове. Специално от футболен клуб Барселона е взаимствана психологическа програма за личностно развитие и постигане на максимални постижения в спорта.

Специално внимание ще бъде обърнато и на подготовката на децата в училище, като академичната програма ще бъде синхронизирана с учебната.

На срещата ръководството на клуба обеща прогресивно развитие на школата както като в начин на работа, така и на материална база и пособия.

Екипът, с който ще разполага школата, също е впечатляващ – в щаба влизат трима треньори, кондиционен треньор, треньор на вратарите, лекар/масажист, ортопед, кинезитерапевт, администратор, шофьор и IT специалист, който ще отговаря за поддръжката на Уебсайта, който скоро ще бъде пуснат на адрес spartak1919.com

В края на срещата бе представен и готов проект за модернизирането и разширението на базата на „Белите орли“, където е настанена школата на „Спартак 1919“. Планирано е в нея да бъдат изградени общежитие, 4 терена (2 тревни, 1 изкуствен и малък изкуствен терен в зала), фитнес център, център за възстановяване, видеозала, зала за обучение и академична подготовка.

„Спартак 1919“ няма да има за цел да се конкурира с футболните колоси на България и техните школи. Нашият начин ще бъде различен – нито по-добър, нито по-лош от модела на работа у нас – просто по-различен, с който се надяваме да постигнем по-добри резултати в изграждането на футболисти и тяхната реализация на професионално ниво.“, каза за финал на срещата Радостин Александров.

За момента школата на „Спартак 1919“ разполага с 3 набора – 2004, 2005 и 2006. От лятото ще бъде сформиран и набор 2007.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...