Акценти
Начало / Последни новини / Шест медала за СКБ Изобор, два за Класик в Горна Оряховица

Шест медала за СКБ Изобор, два за Класик в Горна Оряховица

Поредно силно представяне на борците от плевенския СКБ Изобор и Класик /Белене/. То стана факт на държавния личен шампионат по класическа борба за деца в Горна Оряховица. 225 състезатели от 39 клуба излязоха на тепиха в „железничарския“ град. Сред тях 12 от плевенския клуб и 9 от Белене. СКБ Изобор завърши с шампион, вицешампион и четири бронзови медала. Най-силно от възпитаниците на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки се представи Мартин Петров, който спечели титлата в категорията до 47 кг след като надви четирима съперника. Вили Димитров за малко не успя да стане шампион при 38-килограмовите. Той се справи с трима, но на финала отстъпи пред Лъчезар Бунов от Надежда-Оряхово-2014. Тук с изключение на победителя, останалите призьори бяха съотборници от Плевен. Виктор Фатов се окичи с бронзов медал след две победи и загуба от Вили Димитров. Трето място и за Кристиян Цветков, който надви трима /един от тях синът на Армен Назарян – Гриша/ и загуби от Бунов. Бронзов медал и за Емил Костадинов. В категорията до 53 кг той се справи с четирима /двама от тях най-добрите борци в категорията/ и веднъж загуби. При най-леките /кат.30 кг/ СКБ Изобор заложи на двама дебютанти. Альоша Илиев надви трима и падна веднъж, класирайки се на трето място. Андрей Дюзев пък завърши пети с по две победи и загуби.

„Доволен съм от представянето на борците ни. Очаквах титлата на Мартин, който бе отлично подготвен. Бори се предпазливо, но тактически перфектно. Надявах се Вили също да е шампион, защото в предишните състезания винаги побеждаваше Бунов. Няма как да изискваме от състезателите ни конкретно класиране, защото са още деца. Тепърва ще се развиват и изграждат като борци“, коментира Момчил Сирашки.

Класик /Белене/ завърши шампионата с два бронзови медала.

В категорията до 32 кг Янислав Димитров победи двама, но загуби полуфинала с врачанина Леонардо Борисов. При най-тежките /+73 кг/ Лорен Венков надви трима, веднъж загуби и се класира трети. Пети места за съотборниците му Цветелин Георгиев /32 кг/, Билян Николаев /53 кг/ и Антонио Ангелов /73 кг/, които биха и загубиха по два пъти.

„Много съм доволен от момчетата. Можеше и по-добро класиране както от медалистите, така и от останалите. Стана силно състезание“, заяви беленският треньор Момчил Ганчев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...