Акценти
Начало / Последни новини / Шест квоти за СКШ“Спартак Плевен XXI” за  Държавното първенство до 8 и 10 години

Шест квоти за СКШ“Спартак Плевен XXI” за  Държавното първенство до 8 и 10 години

На 13 и 14 май в хотел „Ростов“ при отлични условия се проведе Зоналното Първенство за СЕВЕРОЗАПАДНА ЗОНА по шахмат за възрастовите групи до 8 и 10 години.

СКШ“ Спартак Плевен XXI“ участва с 12 състезатели в три възрастови групи и спечели квоти във всичките. В групата до 8 години, както се очакваше, Мартин Попов нямаше никакви проблеми и с 5,5 точки от 6 възможни се класира убедително на първо място. В тази група Георги Иванов се класира на пето място и също доби право на участие в ДИП.Същото стори и неговата сестра-близначка Радост Иванова, която се класира четвърта при момичетата до 8 години.

Най-много квоти плевенският клуб спечели в групата на момчетата до 10 години. Там Александър Георгиев спечели сребърния медал, постигайки 4,5 точки от 6 възможни. Съотборникът му Велислав Василев започна със загуба турнира и въпреки че спечели срещу двама от призовата тройка, не успя да вземе медал и остана четвърти. Той и Иван Каменов, класирал се на шесто място, също печелят квоти за Държавното Първенство.

То ще се състои от 4 до 11  юни в Плевен, а негов домакин ще бъде „Спартак Плевен XXI“.

Плевенският клуб бе доманин и на настоящото зонално първенство, а датите, които избра за неговото провеждане, вписа турнира в мероприятията в Плевен по случай Празника на града.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...