Акценти
Начало / Крими / Шест бързи полицейски производства за шофиране без книжка

Шест бързи полицейски производства за шофиране без книжка

На 3 април 2017 година са образувани шест бързи полицейски производства за шофиране без свидетелства за управление на МПС. На 23 март в 14:20 часа в град Левски 28-годишен от същия град е управлявал по улица „Александър Стамболийски“ „Мерцедес  Ц320“ без шофьорска книжка. Нарушението е в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление, в законна сила на 27 януари 2017 година за същото деяние.
На 31 март 2017 година около 22 часа в село Ореховица 17-годишен от град Тръстеник, е управлявал мотопед „Вангие ви 50кт“. При извършената проверка в база данни на МВР се установява, че не притежава свидетелство за управление на МПС и управлява в едногодишния срок от наказването му за същото деяние с наказателно постановление, влязло в законна сила на 20 март 2017 година.
На 1 април 2017 година около 09:00 часа на път III – 183 срещу портал за мотописта в Долна Митрополия в посока пътен възел за село Ясен автопатрул спира „Опел Астра“, управляван от 52-годишен от село Божурица. При извършената проверка в масивите на МВР се установява, че не притежава свидетелство за управление на МПС и управлява в едногодишния срок от наказването му за същото деяние с наказателно постановление, влязло в законна сила на 25 ноември 2016 година.
На 1 април 2017 година около 16.30 часа в град Кнежа полицаи извършват проверка на документите на водача на  „Фолксваген Пасат“ – 25-годишен от Кнежа. Установяват, че мъжът управлява без да притежава СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото  деяние с влязло в сила наказателно постановление.
На 2 април около 02:20 часа в град Плевен в ж.к.“Дружба“ 28-годишен от Плевен е управлявал „Хонда-Сивик без СУМПС в едногодишен срок от наказването му за същото деяние, установено от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Плевен.
На 3 април 2017 година в 18.40 часа в село Загражден автопатрул спира за проверка „Мерцедес“, управляван от 30-годишен от град Мизия. Установено е, че водачът управлява МПС без да притежава СУМПС в едногодишен срок от наказанието му по административен ред за същото деяние с влязло в сила наказателно постановление.
Уведомени са прокурори. За престъпления по чл.343 в, ал.2 от НК продължават работа разследващи полицаи, съобщават от МВР Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...