Акценти
Начало / Последни новини / Шест боксьорки от БК Червен бряг на ринга в Ботевград

Шест боксьорки от БК Червен бряг на ринга в Ботевград

Шест състезателки от БК Червен бряг представят Плевенска област във втория кръг на държавното лично-отборно първенство по бокс за девойки и жени. Надпреварата в Ботевград вече започна и ще продължи 12 октомври.

Треньорът на червенобрежкия тим Дойчин Цанов залага на Адриана Цветанова и Константина Елени при жените. Първата ще играе за златния медал в категорията до 81 кг след като съперничката й Сияна Христова от столичния Локомотив не се качи на ринга за полуфиналния двубой. Така Цветанова си осигури участие във финала срещу Василена Рангелова.

Константина Елени /+81 кг/ приключи състезанието след първата си среща, в която отстъпи на четвъртфинал срещу Борислава Господинова от Левски /София/.

Още един финал е сигурен за БК Червен бряг. В него ще участва Тала Хабас. В категорията до 60 кг при девойките тя победи категорично на полуфинал Николета Чикерова. Следва мач за златото с Цветелина Петрова от Хасково.

С успех тръгна и Благовеста Георгиева. При 51-килограмовите девойки тя надигра убедително на четвъртфинала представителката на домакините Ева Борисова. Ния Йонкова е следващата й съперничка.

Другите две девойки на БК Червен бряг – Мая Наумова и Полина Колева отпаднаха на полуфинала при най-тежките +81 кг.

Общо 69 състезателки /47 девойки и 22 жени/ в 18 категории /10 за девойки и 8 за жени/ играят в Ботевград.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...