Начало / Последни новини / Шестото издание на Маратона на приятелството с предизвикателство за начинаещи бегачи

Шестото издание на Маратона на приятелството с предизвикателство за начинаещи бегачи

Моят първи маратон е предизвикателството, което ще отправи към начинаещи бегачи шестото издание на Маратона на приятелството. То ще се проведе на 19 май 2019 г. , но организаторите вече започнаха набиране на участници. Причината е нарастващият интерес и възможността повече хора, включително начинаещи бегачи, да започнат подготовката си. Според организаторите, оставащите повече от 9 месеца до състезанието са напълно достатъчни дори хора без опит в бягането да успеят да се подготвят за своя първи маратон. Всеки, който се регистрира за участие и успее да завърши своя пръв маратон именно в Плевен на 19 май догодина, ще участва в томбола за спечелване на специални награди, сред които велосипед BMW.

Според Станислав Георгиев – основен организатор на Маратон „Плевен“, подготовката за участие в маратон не само е възможна за хора без опит, но може да ни помогне и да се чувстваме и изглеждаме много по-добре.

„По мнение на треньори и от наш личен опит, 9 месеца са достатъчни за човек без опит в бягането да се подготви за първия си маратон (42 км и 195 м). Необходима е дисциплина и системна подготовка по определен график. В интернет има много информация и програми за подготовка. Ние също ще даваме идеи и съвети на фейсбук страницата на събитието и с медийни публикации. Подготовката за подобно състезание е добър повод да се запознаете с running обществото във вашия град и да бягате с тях. Ако сте упорити и постоянни, съвсем скоро ще видите голям напредък в лекотата, с която бягате и начина, по който изглеждате. Бягането е изключително ефективен начин за преодоляване на стреса и връщане на чувството на свобода. Участието в първия маратон е страхотна цел в този сложен и объркан свят, а чувството за постижение и самочувствие след това е голяма награда”, казва Станислав Георгиев.

Записването за състезанието на уебсайта http://plevenmarathon.com/ вече започна и до 20 август е на промоционална ранна цена. Таксата за участие за маратон и полумаратон е 30 лв., за щафета (общо за двама души) – 60 лв., а за всички деца, ветерани (над 60-годишна възраст) и за участниците в 3-километровия градски крос – безплатно. За начинаещите бегачи, които искат да приемат предизвикателството „Моят първи маратон“, има възможност за отбелязване във формата за регистрация. Всички, които участват на дългите дистанции (маратон, полумаратон и щафета), ще получат уникален подарък от организаторите – раница за бягане Asics с логото на Маратон „Плевен“ 2019.

Повече информация за маратон „Плевен“ и възможност за регистрация:

– уебсайт: https://plevenmarathon.com/

– Facebook страница: https://goo.gl/xCVehW

– събитието във Facebook: https://goo.gl/QsPMfa

 

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...