Акценти
Начало / Общество / Шестокласник спечели дарение на еко-табели за Община Плевен

Шестокласник спечели дарение на еко-табели за Община Плевен

IMG_7024Община Плевен

Еко-табели ще бъдат дарени на Община Плевен, за това информират от пресцентъра на местната администрация. На 14 май, четвъртък, в 14.00 часа в зеленото пространство пред Регионална библиотека „Хр. Смирненски“ кметът проф. д-р Димитър Стойков и началникът на отдел „Екология“ Павлина Тодорова ще приемат дарението от Българо-американска кредитна банка (БАКБ).

От 5 ноември 2014 г. до 20 януари 2015 г. банката е провела Национален ученически конкурс „Зелена вселена“. Конкурсът е за проекто-дизайн на еко-табела с  цел провокиране на  детското въображение, познание и загриженост за околната среда. 1840 деца на възраст 7 – 14 години от 181 училища на 102 общини участват със свои рисунки на тема „Нарисувай еко-табела и опази своя роден край“.

Основните теми, които вълнуват децата на България, са опазването на растенията и животните, разделното събиране на отпадъци и изсичането на горите. Оценяването на проектите е извършено от специализирано жури. С индивидуални награди и грамоти са отличени десет деца, както и техните училища. Дарение получават и общините, от които са десетте призьора. Сред тях е шестокласникът Борислав Нечовски от ОУ „Петър Берон” – Плевен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...