Начало / Крими / Шафьор пострада тежко при челен сблъсък край Долни Дъбник

Шафьор пострада тежко при челен сблъсък край Долни Дъбник

64-годишен шофьор от София е с опасност за живота, след като автомобилът му бе ударен челно на пътя край Долни Дъбник, съобщават от МВР Плевен. Инцидентът е станал около 18.25 ч. на 5 февруари 2021 година на първокласен път I – 3 „Бяла – Ботевград“, на разстояние около 1 км. от разклона за град Долни Дъбник.

Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай, автоексперт и експерт при Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен. Извършен е оглед. Установено е, че лек автомобил „Фолксваген Тигуан“, управляван от 43-годишен от София, навлиза в насрещната пътна лента при маневра изпреварване. Удря се челно в насрещно движещ се лек автомобил „Дачия Дъстер“, собственост и управляван от 64-годишен, също от София. Вследствие на ПТП е пострадал водачът на „Дачия“- та.

За изваждане на тялото на ранения от огънатите ламарини съдействие е оказано от екип на РС ПБЗН – Плевен. Той е транспортиран в Спешно отделение – Плевен, където е установено, че е получил фрактури на долни крайници, фрактура на ребра и тежка коремна травма. Настанен е за лечение в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен с опасност за живота. Водачът на „Фолксваген“- а е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. На пострадалия шофьор е издаден талон за кръвна проба. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...