Акценти
Начало / Последни новини / Шампионски дубъл за Рената Петкова, Петър Кременски и Габриел Митов

Шампионски дубъл за Рената Петкова, Петър Кременски и Габриел Митов

След като в първия ден на националния шампионат по лека атлетика в София тримата станаха шампиони, във втория спечелиха и по още една титла. Рената взе първото място и тласкането на гюле при жените. Резултатът й – 14,20 е с над два метра по-добър от този на втората – съотборничката й в КЛАСА Анна Чиприянова. Тук участва и вицешампионката на диск Полина Макаева от АК Георги Дъков, която завърши шеста.

Както се и очакваше шампиона в спринта 100 метра Петър Кременски спечели титлата и на 200 м. Така спринтьора от столичния клуб Атлетик за пореден път затвърди класата си при мъжете.

Втора титла и за Габриел Митов от Спринт /Червен бряг/ при момчетата под 16 години. Спечели я в скока на дължина с 6,17 м.. Най-сериозния му съперник бе Цветелин Кирилов от АК Плевен 2014, който взе среброто.

Още една бивша плевенска състезателка е шампионка за жени. Става въпрос за настоящата спринтьорка на СК Костенец – Надежда Рачева. Тя бе най-бърза на 200 м.

Половин метър пък не достигна на бившата възпитаничка на треньорката Галя Николова – Вержиния Милашка да триумфира в хвърлянето на копие при жените. Тя остана втора. Бронзовият медал пък взе Геновева Иванова от АК Георги Дъков. Със същото отличие се окичиха още съотборничката й Лидия Борисова /на копие/, но при момичетата и състезаващия се за КЛАСА плевенчанин Даниел Анков в скока на дължина при мъжете.

Снимка: bgathletic.com

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...