Начало / Последни новини / Шампионска титла за Нора Рашева от Първенството на Европейския съюз

Шампионска титла за Нора Рашева от Първенството на Европейския съюз

Състезателката на СКШ „Плевен XXI“ – Нора Рашева, спечели първото място при момичетата до 10 години с резултат 7 точки от 9 възможни. Радостната вест научихме от треньорката на Нора – мс Христинка Илиева.
Първенството се проведе в Мюрек, Австрия от 1 до 9 август в 4 възрастови групи- до 8, 10, 12 и 14 години. В групата до 10 години участваха общо 20 момичета и момчета от 9 страни от ЕС.
Нора победи в 5 от партиите си и 4 завърши наравно. Така без загубена среща тя изпревари убедително шахматистките на Естония и Франция, като е в призовата тройка и в класирането при момчетата, научихме още от Христинка Илиева.
В останалите 3 групи представянето на българските състезатели е следното: до 8 години Данаил Попзафиров е втори със 7,5 точки, до 12 години Есат Рамаданов е пети с 5,5 точки и до 14 години другата плевенска шахматистка Ева Русева е втора с 4,5 точки.
Христинка Илиева изказа благодарности от името на ръководството на СКШ „Плевен ХХІ“ към Васил Антонов, управител на хотел „Ростов“, който финансира участието на Нора в първенството в Австри, както и на нейната майка, която я придружи на състезанието.
След успеха в Австрия Нора ще се подготвя за участие в Световно първенство през месец ноември в Испания.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...