Акценти
Начало / Общество / Чуждестранни приятели ще гостуват на СОУ „Иван Вазов”

Чуждестранни приятели ще гостуват на СОУ „Иван Вазов”

 СОУ "Иван Вазов" - проект

В средата на месец ноември в СОУ „Иван Вазов” ще посрещнат 36 чуждестранни приятели, с които работят по европейския проект „Повече дървета? Да, моля!”. Това ще е поредната, пета визита, на участниците в проекта, като този път домакин ще българската страна, представена от плевенското училище.

Преди броени дни учители от СОУ „Иван Вазов” се върнаха от Хърватия, където беше четвъртата визита по европейския проект, който се реализира по програма „Коменски”. От 21 до 25 октомври в хърватския град Винковци беше екип от шестима учители – Цецка Василева, координатор на проекта, Наталия Николова, Красимира Найденова, Светлана Стоянова, Силвия Василева и Надя Тодорова, информираха от училището.

„Хърватското градче посрещна група учители от осем държави, които се запознаха както с красивата природа, добрата инфраструктура, така и с културното му наследство. Най-силно се впечатлиха участващите във визитата от училището, в което учат ученици от 1 до 8 клас. То е ново, с чудесен интериор, с кътове във всяка класна стая, много модерна техника в кабинети по химия, физика, биология, музика. Педагозите бяха посрещнати от хърватските ученици с мелодични песни. Подрастващите изпълниха мюзикъл на екологична тема и изненадаха гостите с модно ревю от рециклирани материали. По-големите ученици показаха на европейските учители процеса за рециклиране на хартия”, разаказа ръководителят на проекта Цецка Василева.

Плевенските учители са поднесли прекрасна изненада на своите колеги от партньорските държави и хърватските учители – български сувенири. На официалната вечеря всяка държава е представила своя национален костюм. Българска национална носия е представена от  Надя Тодорова, а Наталия Николова – преподавател по английски език, живописно е описала всяка част на българската женска носия от Северна България.

СОУ "Иван Вазов" - проект

Снимки: СОУ „Иван Вазов“

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...