Акценти
Начало / Общество / Читатели с предложение към новия кмет: Поемете ангажимент към проблема с бездомните кучета

Читатели с предложение към новия кмет: Поемете ангажимент към проблема с бездомните кучета

„Прави чест на новия кмет, че поема ангажимент за следващите избори проблемът с  предизборните плакати да бъде решен и грозната картинка след изборите да ни бъде спестена. Бих искала да поеме и друг ангажимент, който да промени лицето на града – справяне с бездомните кучета”, това е написала наша читателка в писмо, изпратено до рубриката ни „Изпратете новина”.

Авторът на писмото – Дочка Иванова, коментира, че огромният брой бездомни кучета, които лежат в градинките на площада, пред заведения за хранене по главната улица, както и пред МОЛ-а в центъра на града, са изключително неприятна гледка за гражданите и гостите на Плевен. „Направих си труд един ден да ги преброя – 15 кучета в градинките на централния градски площад, 6 от които пред стълбите на МОЛ-а”, пише в писмото.

Читателката ни споделя, че наскоро е била на двуседмична екскурзия в пет от големите градове на Япония и никъде не видяла дори едно бездомно куче. Тази вметка тя прави, заради очаквани реакции от организации в защита на животните. „Нямам нищо против животните, но мястото им не е в центъра на Плевен, завършва писмото си нашата читателка.

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...