Акценти
Начало / Култура / Читалищни дейци създадоха културен мост между общините Долни Дъбник и Долна Митрополия

Читалищни дейци създадоха културен мост между общините Долни Дъбник и Долна Митрополия

В навечерието на Деня на библиотечния работник читалищните дейци от Община Долна Митрополия гостуваха на своите колеги от читалищата на Община Долни Дъбник. Осъществената среща и културен обмен бе реализирана по взаимна идея на културните деятели от двете общини. Специален гост бе и кметът на Община Долни Дъбник Борислав Станимиров, който поздрави присъстващите и приветства тази идея за сближаване и обмен на добри практики.

Гостите бяха посрещнати в уютната и просторна многофункционална зала на НЧ „Илия Бешков”. Секретарят Лена Богданова разказа на гостите за картинната изложба, експонирана в залата, след което визитата продължи в библиотеката и всички зали, в които се провеждат читалищните дейности.

DSC01487читалища среща

По време на срещата всеки секретар-библиотекар представи накратко дейността на своето читалище, библиотека, самодейна група. Домакините от Долни Дъбник представиха своята дейност с мултимедийна презентация. Читалищата от Община Долна Митрополия поднесоха символични, но ценни подаръци на своите колеги. Библиотеката на НЧ”Илия Бешков” в Долни Дъбник ще се обогати с краеведски книги за историята на с.Комарево и с.Победа, рекламни DVD дискове от работата на читалищата по проекти, календари от Общинска декада на културата в гр.Тръстеник, ръчно изработена икона от детска арт работилница гр.Долна Митрополия и др. По време на неформалните разговори културните деятели от двете общини обсъждаха идеи за бъдещи съвместни прояви. За всички присъстващи кметът Борислав Станимиров бе осигурил работен обяд.

Гостите изразиха своята благодарност за гостоприемството и  надежда за културно сътрудничество с подкрепата на кметовете на двете общини – Поля Цоновска и Борислав Станимиров, които неведнъж са доказвали позитивното си отношение към културните институти.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...