Акценти
Начало / Култура / Читалището в село Победа с награда от конкурс „Агора”

Читалището в село Победа с награда от конкурс „Агора”

Инициативата на Народно читалище „Зора – 1990” в село Победа – „Да събудим възрожденския дух с традиции и иновации чрез шевици от капачки”, е отличена с грамота „Традиции и иновации” от ХІІ-то издание на конкурс „Агора”.

Целта на конкурса е да отличи най-успешната инициатива за общностно развитие, реализирана от читалище през 2020 и 2021 г.

За първи път конкурсният регламент допусна две последователни календарни години, давайки възможност на читалищата да представят опита и практиките си и от годината с нулево издание.

За XII-то издание на Конкурс АГОРА 2020 – 2021 бяха получени 43 кандидатури от 26 населени места. Конкурсно жури излъчи 5 финалиста измежду кандидатите в пет категории: „Общност в развитие“; „Солидарност и хуманност“; „Изкуство и култура за развитие“; „Перспективи за израстване“; „Най-продуктивно партньорство“.

В допълнение на финалистите и отличените със специални награди журито на Конкурс АГОРА 2020-21 реши да поощри с грамоти три инициативи, една от които е за читалището в село Победа.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...